Fullvaccinerade, äntligen!

Igår var sista gången vi åkte till infektionskliniken på universitetssjukhuset i Linköping. Då fick jag (Jenny) mina två sista och Rickhard sina tre sista sprutor. Ja det ska sägas att det känns en del, det svider och spänner lite men det går ju över snabbt. Så skulle kalaset betalas också 8645kr hamnade slutsumman för oss båda två. Det är del pengar, men det är värt dem pengarna, för tänk om vi skulle bli sjuka. Nej hualigen det vill vi verkligen inte.
De är så gulliga och snälla dessa två sköterskor som tar hand om oss. Två lite äldre damer som säkert har jobbat där i många många år. Ibland måste de ringa och fråga varandra  olika saker angående vår vaccination som kanske är lite oklart och då säger de, nu är schröckarna här och så skrattar de så att det nästan kluckar om dem.
De är för goa, vi ska komma tillbaka om ett år och ta vår sista vaccination hepatit B för vi tog snabb vaccinationen på den. Åh så mysigt då får vi se den lille med då, log vår sköterska igår. Det är nästan så vi kommer sakna dem men inte själva ärendet dit om vi säger så. Lite vaccin har vi med hem också som ligger i kylen, ett drickvaccin som ska tas två veckor innan vi reser och ska då hålla i ca tre år. Samt malariatabletter som vi kommer att ha med oss ner, dessa ska vi ta i samband med utflykter. Hela vår vaccinationsbok är full snart, den måste vi ha med oss när vi åker ner. Gula febern är ett krav att ha för att få komma in i landet. Så den stämpeln sitter först i den gula boken...

Nu ska även NAC snart vara igång enligt informationskällor. Imorgon ska de ev ha sitt informationsmöte och sen nästa vecka ska de börja beta av alla handlingar som ligger på hög och väntar. Det är en hel del och vi kommer nog inte med denna gången, men man vet aldrig. Hur som helst är de igång och det känns skönt.

Har börjat kolla lite på saker som är bra att ha med. Vår diamant nere i kenya har vi handlat lite saker till också. Men eftersom det är svårt att veta hur gammalt barnet är och hur stor h*n är så blir det ju svårarae naturligtvis med storlekar. Men ett och anat åker ner i kundvagnen när jag är ute ibland =)

Försäkringskassan har vi också varit och pratat med angående föräldrapenning, det är en djungel tycker jag men vi får nog rätsida på det också så småningom.

Må väl!

Jenny

Kommentarer:

1 Benny:

Hej o hå. Jo vi har ju en gång kvar på vår vacc. men jag tycker det var rejält dyrt med era sprutor. Vi har inte kommit uppp ens till hälften av vad ni gett, men vi har en gång kvar, varsin spruta kvar. Hoppas ni har det bra, shoppa inte för mycket. Det finns risk att det blir det, iaf ser det ut så här hemma. :) Ha det bra.

2 Anneli O:

Hallå däär jag brukar gå in här och smyga men jag skriver aldrig nått .Japp nu vill ja att ni kan få åka ditt nuuuuuuuuuuuu nu är väntan klar tycker för eran och oss runt omkring vi är spända :) risken är väl att du eller ni får bjuda på ett avkoopplande spa när denna spännande resa är över :) och sprutor är ju milda dåå ju hihihihi.stor kraaam från mej Annelie

3 Jenny:

vad kul Annelie att du följer vår blogg, och att du skriver inlägg. Det gillas skarpt =)

4 Emma:

GRRRRRAAAATTTTIIIIIISSSSSSSSSSSS <3

Kommentera här: