En vanlig vardag i Nairobi

Idag gick vi iväg tidigt till affären för att handla lite frukt, fika, och blommor. Vi har haft besök av Max guardian en sista gång innan vi ska upp i domstolen. Vi vet inte när vi har vår 2 hearing men hoppas ju på att den kommer inom en snar framtid. Besöket gick bra och guardian frågade lite om hur det går för Max, när han sover, äter och lite allmänt. Sedan satt hon och observerade honom när han lekte, sa flera gånger att han var så duktig och berömde oss för att vi har gjort ett bra jobb, vilket känns skönt. Efter ca 40 minuter gick hon igen. Max vinkade bye bye och sen sprang han in till kompisen Joch lekte. Han älskar sin kompis och de kommer så bra överens. Aldrig bråk eller avundsjuka, det skadar ju inte att vi tycker om att umgås med föräldrarna heller så dem kommer vi hålla kontakten med när vi har kommit hem till Sverige, de bor  i Danmark men det är ju bara en härlig anledning till att åka och besöka vårt trevliga grannnland =)

Som många av er redan vet är det väldigt dyrt att leva i Kenya.
Men något som är billigt här är färska blommor. Idag handlade vi en vacker bukett med vita rosor som vi satte på bordet, denna bukett kostade bara 250 ksh vilket är 20 svenska kronor, helt ok. Det tycker vi Sverige kan ta efter, eller vad tycker du =)







Häromdagen regnade det en hel del vilket resulterade i att det kom en hel svärm av termiter
och invarderade trapphuset. Vi fick in flera av dem i lägenheten så Rickhard sprang runt och fångade dem i papper och kastade ut dem genom fönstret. Vi kunde inte öppna dörren för det var 100-tals av dem utanför vår dörr. När vi öppnade dörren dagen efter på morgonen fanns det bara rester av dem kvar, när termiterna parar sig tappar de vingarna och dör. Drottningen själv flyger väl iväg och förökar sig vidare på annan plats, vet faktiskt inte hur det går till. Men så här såg det ut iallafall, mycket hade de hunnit sopa bort innan jag hann fram med kameran..






Nu har ju regnperioden börjat här i Kenya, det märker man tydligt på tempraturen om inte annat, tidigare var det runt 30-35 grader, men nu har tempraturen sjunkit till mellan 25-28 grader. Och det känns vill jag lova, när inte solen är uppe vill man ta på sig en tröja för annars är det kallt. Hua hur ska vi klara av den svenska sommaren om vi kommer hem till dess, vi lär ju frysa ihjäl =) En annan sak är ju förstås att det regnar, och när det regnar är det inte som i Sverige. Här är det skyfall och det håller på allt från några minuter till en hel dag. Ofta är det på eftermiddagen som regnet kommer och när det drar ihop sig går det fort, på bara några minuter är himlen kolsvart, då behöver man skynda sig annars är man illa ute om man inte vill bli som en dränkt katt. Åskan kommer som ett brev på posten också när det regnar.




Vi har fått många förfrågningar om hur det går att köra vagn i Kenya. Ja om man säger som så
måste man ibland ha lite fantasi för hur man ska ta sig förbi vissa trånga utrymmen och underhållet av
vägarna är minst sagt bristfälliga. Gatorna är ojämna så att det kan vara svårt att köra barnvagn. Lokalt använder ingen barnvagn, de bär sina barn på ryggen i ett speciellt tyg.
Det finns inga eller väldigt få trottoarer, och finns det så är de väldigt smala och fulla med sopor eller jord.
Så det är inte lätt, men det går. Vi har en superbra barnvagn med oss som vi är väldigt nöjda med. Emmaljungas scooter 2.0. Den har varit utmärkt!  Har en bild på den, svart och röd och väldigt fin.








Tänkte slutligen visa hur valutan i Kenya ser ut. Den heter Kenyansk schilling
och förkortas ksh, 1 ksh är 0,08 kr = 10ksh är 8kr.
Den högsta sedeln är 1000 ksh så ni kan ju själva räkna ut att det blir en hög när man ska betala
hyran här på Gemina på 55 000ksh.....

Samma "gubbe" på samtliga sedlar, tyvärr har vi ingen aning om vem han är....












Just nu sover vårt hjärta ♥ middag och i eftermiddag ska vi till ett café med
En dansk familj, en finsk familj och så vår familj som är svensk...
Så det är bara Norge som fattas, hahaha....

Hoppas du får en bra dag, för det tänker vi iallafall ha.

Kram♥

Kommentarer:

1 Mormor-Morfar:

Jaa ni vad säger man äckliga termiter tur att vi inte har sådana här. Det var väll trevligt att Milka hälsade på tyckte bra om henne,roligt att hon hälsade till mig.ja då är det bara resten kvar det får gå undan nu eller hur vi längtar såå dant Kram mormor

2 Farmor och Farfar:

Hua va läskigt med så mycke KRYP Bra Rickhard att du tordes ta bort dom VILKEN UNDERBAR blommbuket HÄRLIGT Tur att det är något som är billigt Hoppas att fika stunden blev trevlig Och att ni har bättre väder än oss REGN,HAGEL och SNÖ inte så kul Ha det nu så bra till vi hörs igen Många många KRAMAR

3 Emma:

Blä vilka djur :-(( Men vilken fiiin bukett... En Emma-bukett, helt klart :-)



Nu ska tiden bara gå fort, fort, fort.. Allt ska klaffa o ni ska komma hem! För vi längtar efter er... MYCKET!!!



Hoppas Ni hade en mysig eftermiddag på Café!!



KRAM KRAM KRAM <3

4 Magdalena:

åh...kan sakna dom kenyanska regnen på gemina!

kanske kenyatta på sedlarna?

Kommentera här: