ujujuj en varm och sjuk liten Max

Igår var vi på sjukhuset Aga Khan för ge Max lite vaccinationer. Det gillades inte så mycket såklart men han var en duktig liten kille, som vanligt. 1500 kronor fick vi betala och det tog 4 timmar från att vi åkte tills att vi kom hem. Det är vi inte så vana vid i Sverige. Bilresan är också ett äventyr i sig, stora hål i vägen, stora gupp, massor med bilar som kör kors och tvärs, avgaser, varmt i bilen, tutande. Men Max somnade lugnt trots denna kaos.

När vi kom hem fortsatte han att sova ett tag även om det egentligen var för sent, men plutten var så trött.
Vi åt mat när vi kom hem och tog det lugnt. Såg lite på teletubbies som han älskar. På kvällen när han skulle sova var han lite orolig i kroppen och han vaknade ett flertal gånger när mamman och pappan såg på film. Jag vaknade flera gånger under natten av att han var ängslig och varm. Klockan två vaknade vår lilla prins med väldigt hög feber.

Vi tog upp honom och försökte få honom att somna om, men omöjligt. Han var inte så ledsen men han hade svårt att koppla av och sova.
Vi satte oss med honom i soffan gav honom febernedsättande och dricka. Han låg där i min famn och pratade om mamma och pappa mormor och kocko. Lilla gubben, inte något som helst ledsen trots att han var trött och skållhet.

Fram till klockan fem satt vi uppe och sen somnade mamma och Max medan pappa höll koll. Vid 8.00 var vi uppe igen och febern visade 40 grader. Mer febernedsättande och dricka, lite smörgås petade han i sig också. Innan magen kolapsade, en blandning mellan all medicin och febern antagligen. In i duschen med honom, passade på att spola av den heta lila kroppen med kallt vatten också eftersom han börjat skaka lite. Han hade visserligen bara på sig blöja och ett linne så jag förstår om han frös när man har så hög feber. Nu sover det lilla barnet igen. Klockan är 10.30 och pappan i familjen har fått ge sig iväg för att handla mat och en egen febertermometer, vi GLÖMDE!!!! vår hemma, inte klokt men vi har så snälla grannar här som gärna lånar ut. Så det har gått bra ändå... TACK för det!!! Tur att vi har er. Min föhoppning är att Rickhard ska komma hem med en bra termometer och jag tror vi får ge honom alvedon från Sverige, hittills har vi gett honom någon medicin som vi fick utskrivet här, men febern tycker jag inte vill ge med sig med den. Får luta oss mot svenskt istället och hoppas på att han piggar på sig under dagen. Älskade lilla Max, han är så duktig. Klagar inte särskilt mycket och tar allt som vi ger honom. Han måste lita nåt enormt på oss =)

Han har ju under natten och morgonen gärna velat ligga på mammas bröst och vila men nu äntligen gick han med på att sova i sin egen säng, det blir ju så varmt också, med våra kroppsvärmen ihop och i detta varma klimat är det inte någon större hit.

Ha en bra onsdag så håller vi tummarna för att Max mår bättre snart.

KRAM

Kommentarer:

1 Emma:

ajajaj.. lilla gubben :-(( Hoppas det snart släpper o att febern försvinner fort fort fort!!!! Många krya på dig kramar från tant Emma, farbror Johan o bustrollen Tilda o Alice!!!

Kramar även till världens bästa mamma o pappa till Max!!!! Ni är så duktiga!!

2 Emma:

Och vi vill inget hellre än att ni ska vara här o LEKA o MYSA med oss!!!!

KRAM <3

Kommentera här: