Marknad och Rugby

Idag gick vi med familjen Davidson och en av de finska familjerna på marknad i närheten av vårt shopping center. Jag köpte en fin väska av märket Mk  (Michael Kors) samt en liten söt resväska som Max ville ha. De spelade afrikansk musik med underbara rytmer och trummor. Alla barnen älskade det och rockade loss. 
Vi åt lunch och gick sedan hemåt. Idag har det varit lite svalare vilket är skönt, bara 27°. När vi kom hem lekte barnen och så från ingen stans öppnade sig himlen  och det började ösregna, blixtra och åska. Här är det stor skillnad på när det regnar. Här verkligen öser det ner, det blixtrar och åskar i mängder och varje gång tror man att det snart ska slå ner någonstans. Elias blir lite rädd för åskan och tex när en motorcykel eller bil accelererar. Men båda ville titta på blixtarna så vi öppnade dörren och stod på trappan och tittade. När det värsta ovädret dragit sig undan och bara regnet öste ner ville de ut och dansa och springa i regnet. Klart de fick det. Oj så skoj de hade. Elias tittade frågande på oss om det verkligen var ok. Men när han fick klartecken sken han som en sol gullungen. 
 
På kvällen bestämde vi tillsammans med den danska familjen och familjen Davidsons att vi skulle gå ut och titta utanför den stora arenan här för det var nämligen hemmamatch i Rugby. Vodacom blue bulls heter hemmanet här. Utanför arenan stod ett flertal stånd med försäljning av tröjor, kepsar och vimplar. De sjöng och var så glada. Underbart att se. Vi gick inte på själva matchen men fick ändå känna av stämningen på arenan utanför. Här i Sydafrika är rugby en stor sport, likaså kricket och självfallet fotboll. När vi kom tillbaka till vårt boende som ligger i närheten av arenan, beställde vi mat från en restaurang rakt över gatan och som är en väldigt populär restaurang. Vi tog med oss maten och åt den på gården tillsammans med de andra. Jättemysigt. De är något som jag uppskattar mycket. Gemenskapen man får med de andra familjerna. 
Vi hoppas att bibehålla kontakten och att vi ses även hemma i Sverige sen. 
 
Nu sover prinsarna och jag ska krypa upp i soffan bredvid min man och smaska popcorn. 
Kram. 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: