Svenska ambassaden

Idag har vi besök svenska ambassaden för att ansöka om ett svenskt pass åt Elias. Vi startade att gå 8.30 för att först besöka Abba Adoptions som hade alla dokument från domstolen. Vi är tvungna att ha dom innan vi kan ansöka om passet. Där fick vi en beskrivning utav Lizl från Abba som är vår kontakt här. Denna beskrivning visade sig vara helt felaktig. Hon kanske var stressad eller trött men den beskrivningen vi fick var åt ett HELT annat håll. Men om någon behöver veta vägen till den kinesiska ambassaden kan vi förklara vägen 😉 
 
Efter 1,5 timmes letande och efter flera förfrågningar senare stod vi senare framför  ingången till den svenska ambassaden. Solen stod högt på den klarblå himlen, den svenska flaggan vajade lite försiktigt av en varm bris. Högröda i ansiktet och inte lika frächa som vi var när vi lämnade lägenheten stegade vi in och anmälde oss i receptionen. Där i receptionen får man prata engelska för där jobbar folk från Sydafrika. Men sedan fick vi gå in i ett litet litet rum med två stolar och en stor glaslucka framför oss. Där bakom satt en glad skånsk kvinna. Vi lämnade ifrån oss alla dokument och hon läste igenom och kontrollerade att allt stämde. Sedan ska allt nu registreras i Sverige och nästa vecka får vi Elias svenska pass. 
 
Vi svängde förbi affären på vägen hem, åt lite lunch och med tunga kassar, vagn och ett barn på axlarna gick vi sedan hemåt. Det är rekordvarmt i år säger dom och det förstår vi. Det börjar bli höst här men det märks inte av ett dugg. När vi kom hem fick Elias sova middag, Max leker med en pinne som har förvandlats till en kniv eller liknande där han lagar olika sorters mat av löv, små bär och annat roligt som man kan skära och göra mat av i leken. Termometern visar även idag +34 så inte är det direkt svalt. Jag sitter i skuggan där man åtminstone kan röra sig någorlunda. 
 
Nu ska vi ta ett dopp i poolen äta lite mellis snart och bara ta det lugnt. Nu är det bara 6 dagar kvar sedan ska vi krama om mormor ordentligt när hon kommer hit. Vad vi längtar!!!
Puss o kram
 
 
 
I detta hus ligger ABBA ADOPTION, de är dom som i just detta hus
valde oss att bli föräldrar till just Elias 💕
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Emma Johansson:

Men det är väl härligt med lite extramotion ;-) haha! Skoja! Fy så jobbigt men skönt att ni kom fram till slut!
Härligt med mormor-besök. Förstår att ni längtar! Vad hon är duktig den där mormorn som ger sig iväg alldeles själv igen!!! <3 Heja Gaby!!!
Kram

Kommentera här: