Lite om Elias

Vi skriver och berättar en del här men mycket om barnen och deras bakgrund väljer vi att inte dela med andra. Det är deras historia och ingen annans. När de själva är så stora får de själva bestämma om de vill delge andra om deras första tid i livet. 
 
Vad vi kan berätta om Elias är att han är 2.5 år men är väldigt liten. Vi tror att det eventuellt beror på den matallergi han har. Här i Sydafrika är utbudet av livsmedel för människor med allergi inte särskilt utbrett. Han har vad vi kan se fått en ganska ensidig kost med nästan enbart kyckling och grönsaker. Laktosfritt finns inte att  köpa i butiker. Istället har vi ett pulver som vi måste blanda ut i vatten. Det blir nog mycket lättare när vi kommer hem till Sverige. 
 
Elias är en nyfiken liten kille som gärna utforskar allt. Det som kan öppnas öppnas, han skruvar och trycker på allt. Han älskar att busa med Max och har ett bubblande skratt. Han tycker om böcker och bilar. TV har han aldrig sett förut och är inte särskilt intresserad ännu av det. Han läser och tittar hellre i böcker. Han är väldigt snäll och omtänksam. Han vill gärna tala om för oss vad vi ska göra och bestämma lite. Men slutar direkt när vi säger ifrån. Han pratar engelska men är duktig på att härma svenska ord.
 
Han älskar att åka vagn, bil och att bada. Han skrattar så han kiknar om något blir tokigt. Han är väldigt lättväckt så det gäller att verkligen smyga ut när han väl somnat. Vaknar han ligger han tyst och tittar utan att skrika så vi får gå och titta i mellanåt. När vi lyfter upp honom lägger han huvudet emot och myser. Han är blyg mot nya människor, han blundar och vänder bort huvudet när de tittar på honom. Men ibland om de hälsar och vinkar så vinkar han tillbaka och ler. Vi har bara haft honom sedan i tisdags hos oss men han har redan stulit vårt hjärta. 
 
 
 
Max och Elias leker bil. Max kör och Elias sitter i bilbarnstol. En lek de gör varje morgon. 
 

Kommentarer:

1 Millan:

Vad Härligt att få följa er på er här:) kilar in på kvällen men väntar med spänning hela dagen på uppdatering😄

2 Camilla:

Läser med spänning om alla era utflykter och vad familjen och grabbarna hittar på. Så underbart härligt att Max och Elias har funnit varandra! Vilken lycka att ha en bror!
Massor av kramar från oss alla tre!

Kommentera här: