Utflykt till Nelson Mandela statyn

Idag har vi varit en familj på fyra i en vecka! Det går väldigt bra, bättre än jag trodde faktiskt. Elias mår mycket bättre idag. Är sitt vanliga glada jag, skönt. Det har varit ännu en väldigt varm dag idag, runt 30 grader och varmare i solen. Jag skulle ha smörjt in mig bättre när vi tog vår utflykt till Nelson Mandelas monument för jag har bränt mig på armarna. Hur som helst tog vi Elias i bärryggsäcken och Max i vagnen och traskade iväg. I värmen känns alltid sträckorna mycket längre, vi fick ett flertal gånger stanna för vätskepaus. Trafiken är helt ok om vi jämför med Nairobi. Här finns det trottoarer vilket inte är vanligt i Nairobi. Så vi tycker att det är nästan som Sverige i det läget. Däremot tutas det överallt HELA TIDEN, det är minibussarna som åker runt och tutar för att tala om att det finns lediga platser i deras bussar. Men att höra detta tutande hela tiden och överallt är rätt jobbigt tycker jag. Men en vanesak naturligtvis.
 
Väl framme vid Union Buildings som är byggt på den högsta platsen i Pretoria och där Nelson Mandela bodde när han regerade var vi både trötta och varma. 1994 startade en era i Sydafrika då Nelson blev vald som president i trädgården vid Union Buildings. Nu har det rest en stor staty över honom som är väldigt imponerande och mäktig. De två skulptörer som skapade världens största staty ville sätta sin "signatur" på verket. Eller snarare i det. Så de placerade en kanin i ena örat på den nio meter höga statyn. Tilltaget som avslöjades av en tidning föll inte i beställarna i smaken. Regeringen beordrade att kaninen skulle plockas bort, och skulptörerna fick be om ursäkt. Statyn avtäcktes i Pretoria dagen efter Mandelas begravning i december 2013.
 
Vi blev fotograferade av en kille som gick runt och tog porträtt, det kostade ca 14 kr. Så vi tog ett familjeporträtt och ett på killarna ihop med Nelson Mandela i bakgrunden. Vi kom rätt i tid, för när vi hade tagit de mesta av korten strömmade det in busslaster med japaner och skolklasser. Flera av japanerna ville ta kort på Max och Elias. De sprang efter dom så vi fick be dom sluta. Killarna blev nästan rädda så framfusiga var dom. Nerförsbacken kändes skön när vi gick tillbaka. Vi stannade till vid barberaren som också tar id och passfoto. Elias behövdes fotas för sitt kommande pass. Inga problem där inte, lite avvaktande först men sen hoppade han upp och de fick ta sina kort. Max ville också bli fotad, även om han inte behövde ha till pass såklart men visst, klart att brorsan med ska få ta kort.
 
Vi kom lagom hem till lunchen och efter det var det tänkt att Elias skulle sova middag, men det gick inte riktigt som mamma och pappa ville. Han låg och sjöng och klappade i händerna, så det var bara att plocka upp honom igen. Mycket lek och skoj med grannarna och även lite bad. Vi skypar med våra familjer och vi har en del utflykter bokade framöver. Imorgon ska vi till ett stort köpcentrum, få se vad som finns för roligt.
Passar på att skicka en stor grattiskram till J på födelsedagen!!!!  
Dags att krypa ner för killarna har en tendens att vakna på tok för tidigt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 mormor:

Det ser verkligen jätte vackert ut ska bli roligt att komma ner och hälsa på.Träffa Elias också.Samt se sig omkring i denna miljö. kram

Kommentera här: