VÄLKOMMEN MAJ MÅNAD!

Då har vi vänt på ytterligare ett blad i almanackan och härliga maj månad har infunnit sig. I svedala har våren kommit har en fågel viskat till oss, vi saknar att få uppleva hur fint det är när blommorna kommer, både gullvivor, vitsippor, pärlhyasinter och flera andra fina blommor, Se hur träden slår ut i blom. Vad vi däremot är glada över detta år är att Rickhard slipper allt kli i ögonen från pollensäsongen.

Igår kom ett efterlängtat paket från familjen Larsson/Johansson i Valdemarsvik. Det är svårt för er att förstå vilken glädje det är när man får post, vi springer bokstavligen ner till receptionen och hämtar det. På lätta hoppande ben springer vi tillbaka, sätter oss hela familjen runt bordet och öppnar paketet. Ja vad fanns det då i det gröna paketet undrar ni nog. Då kan vi berätta att det fanns en fin bok om en elefant till Max, bilder på våra kära vänner, ett kort, tidningar, SMÅGODIS och GRILLCHIPS!!!!!!! GUDA GOTT!!!!!  Så otroligt gott, när vi hade lagt Max för kvällen åkte chipspåsen och godiset fram, ja vi kunde INTE hålla oss. Vi sparade så klart lite, men den skål som vi åt, vi lovar vi NJÖT av varje tugga, slickade både fingrar och skålen. TACK TACK TACK!


                         Idag är det den 1 maj och i Kenya är det också liksom Sverige en ledig dag för de flesta Kenyaner. Det märks på att fler besöker köpcentrum, musik spelas högt ur högtalare, mycket trafik, det är det ju alltid men EXTRA mycket denna dag. Vad ska vi göra då en dag som denna. Ja det vet vi inte riktigt, vi vågar inte riktigt besöka välfyllda köpcentrum på grund av oroligheterna här nere, så det blir nog bara att hålla sig på området där vi bor. På förmiddagen ville Max gå och bada, sagt och gjort så fick det bli. Vi har skypat lite under lunchen med faster Ida och farbror David och kusinerna. det tyckte både Max mamma och pappa var trevligt. Vi längtar såå efter dem. Ska bli kul när vi kommer hem när Max och tjejkusinerna kan leka, vi har sådan tur som bor så nära varandra, bara ett par hus emellan. Det blir härligt eftersom åldrarna är så lika.

Både jag och Rickhard har ont i halsen just nu, hoppas det inte blir något mer av det bara. Här hade en annan adoptivpappa ont i halsen en dag, han gick till apoteket för att köpa halstabletter, vill du inte ha lite penicellin istället frågade apotekaren då. Ja så enkelt var det att få det. Men han nöjde sig med halstabletterna....


Igår var det valborgsmässoafton, här firade vi inte det den dagen utan det blir på lördag istället på svenska skolan. Det ska ha lite firande med en liten brasa och lite korv med bröd och annat trevligt. Då ska vi åka dit, mysigt när det anordnas lite för oss här nere. Hoppas du hade en trevlig valborg igår.
Eftersom det inte är så länge kvar här i Kenya har vi börjat fundera lite på Max dop, vi har frågat farmor om hjälp att kolla upp om det är ledigt i kyrkan till och med. Det är mycket bokat både bröllop och dop, men eftersom vi har en egen präst, ja det ni det är inte så dumt ;) så gick det kanske att klämma in i den härliga juli månaden. Det är så underbart att kunna börja tänka och planera lite för vad som ska ske hemma i Sverige nu. 

Ja det var allt för nu,

kram!
 

Kommentarer:

1 Emma:

Härligt!! :-) Det är det minsta vi kan göra... När vi inte kan hjälpa o stötta på nära håll kan vi iaf glädja med lite gröna paket ;-)

Fanns det skivor med? både till er o Max?Vad mysigt det ska bli med dop!!Ja idag har det varit alldeles underbart ute. Sommar o sol!!!!Vi längtar sååå efter er! Jag längtar efter att gå "onsdagpromenader" med dig Jenny... ;-)Pussar O kramar till er från oss!

Kommentera här: