Skype, shopping och myror

Fredag och idag har vi inte gjort mycket alls. Det är så lyxigt att inte behöva göra massa saker hela tiden, inga tider att passa eller krav, mer än att ha det bra tillsammans som familj, och det kravet känns inte särskilt  betungande. Elias väckte oss idag med att ropa lite försiktigt på Max som han gör varje morgon. Det knakar lite i sängen och när Max sticker upp huvudet ler Elias med hela ansiktet. Sen kommer han över till vår säng för att gosa lite innan vi går upp, supermysigt.
 
På förmiddagen har Rickhard skypat med Sörbyskolan. De hade en massa härliga frågor. Underbart! 
Efter att Elias sovit middag gick vi tillsammans med en finsk familj för att handla. Vi gick en ny väg denna gång som var betydligt mysigare än den vi gått tidigare. När vi kom hem blev det poolhäng för ovanlighetens skull 😉. Vi har tvättmaskin i lägenheten vilket är lyx mot där vi bodde i Kenya så det känns väldigt modernt och framför allt bekvämt. Så ett par tvättar blev det, en massa lek med de andra familjerna här. 
 
Här i Sydafrika finns ingen glassbil, men däremot har de en glasscykel som åker runt med en smutsig röd eller vit frysbox bakpå pakethållaren. Han som cyklar plingar på ringklockan för att uppmärksamma folk på att han kommer. Vill man ha glass får man vinka till sig honom. Vi har INTE handlat någon glass av glasscykeln, men bild kommer nedan på den 😉
 
Vi har så mycket myror i vår lägenhet, det uppskattas inte av någon i familjen Schröck. Tappar man något på golvet när vi äter är det säkert en 40-50 myror på plats direkt. Papperskorgen är en annan favorit. Det kryllar av dom och jag blir så äcklad och blir galen på dessa kryp. Kanel i hela lägenheten snart 😅. 
 
Idag är det 3 veckor sedan vi satte våra vita och ett par söta små bruna fötter på Afrikas röda jord. Vi har en vecka kvar här i Pretoria innan vi styr kosan på kapstaden i 1 vecka. Det ska bli spännande och roligt att se. Nu ska jag ta tag i disken som ligger och tittar på mig. 
Kram.