30 December 2011

Så har även denna dagen nått sitt slut. Vår lille son sover och snusar í sin säng och vi ska snart sätta oss i soffan och se på skilda världar. Idag har vi varit på yaya och handlat, vi tog även en fika där vilket Max tyckte om. Han sprattlade med benen och njöt av varje muffins tugga som han tog. Mamma och pappa tog en kroasang med choklad i =) Vi handlade en liten babyfloat vilket är som en badring fast små barn kan sitta i den. Den tror vi att han kommer att gilla. Vi gör små utflykter nu i början så det inte blir för mycket intryck för Max. Det räcker med en utflykt om dagen så här i början iallafall. Vi har ikväll också varit iväg på en italiensk restaurang med våra vänner här för att ha en avskedsmiddag för A och hennes lilla son D som åker hem till Sverige imorgon. Vi åt kött med pomme och grönsaker, så beställde vi in en extra potatismos åt Max. Det var väldigt gott men lite dyrt tycker vi. Det gick på 367kr för min och Rickhards mat samt en skål potatismos + 2 cola. Men är det fest så är det =)

Imorgon är det nyårsafton och det nya året kommer vi skåla in med vännerna här på Gemina, det blir knytkalas med grillning vid poolen och lite snacks. Vi får se om det blir några smällare (även om jag är emot det, hatar smällare när vi är i Sverige för Bamses skull. Han är ju såååå rädd för det) Jag hoppas det går bra imorgon för mamma Bamse och Bellman. Tänker på er <3

Så om jag inte hinner imorgon att skriva
några rader vill jag önska er alla
ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!!!!!!!

2012 är året då Max kommer hem till Sverige

Tack för nu

Kram Jenny

Annandag jul....

Hoppas ni alla har haft en riktigt bra jul. Vi har haft det så bra som vi bara kan, även om vi saknar er där hemma lite extra en sådan här helg. Julafton var vi uppbjudna till våra nya vänner U och M och deras lille son A på glögg och lite tilltugg. De hade näågra svenska släktingar där också samt att en till adoptionsfamilj pappa M mamma K och deras två barn J och S var där. Vi såg på danska!? kalle ankas jul och det var så trevligt. Efter att vi varit där i ca 2 timmar somnar lille Max på mamma och vi går ner till oss så att vår lille prins fick sova i lugn och ro. Nu passar både mamma och pappa på att vila också. När den lille vaknar är det full rulle igen... Vi ger Max sin allra första egna julklapp, ett flygplan som blinkar,  låter och rullar av sig själv när man trycker på knappen. Max tycker den är lite läskig men är samtidigt väldigt nyfiken och det är allt lite spännande. Vi leker en stund och sen fixar pappa i familjen middag. Ja, inte är det vad vi är vana vid att äta på julafton hemma, men här går det alldeles utmärkt. Lövbiff och klyftpotatis, det var otroligt gott, tack älskling för det!!

Max får efter att vi ätit färsdigt resten av sina julklappar. Det var en buss med lego i, pussel, båtar att ha i vattnet. Det mest spännande och som han var mest förtjust i (och som han än idag bär med sig var vi än går) är en liten papperslapp som satt på bussen....det är en reklampappersbit,  ja det hade nog räckt med den tror jag. Hahaha underbara lilla unge. När kvällen kom och Max somnat såg vi på en svensk film, kronjuvelerna som var riktigt bra faktiskt. Rekommenderas!


Igår, juldagen var vi bjudna på brunch (frukost/lunch) vid poolen av en dansk familj som bjöd alla adoptivfamiljer som bor här på gemina. Det var så trevligt och gott! Ett härligt initiativ som uppskattas enormt mycket. Vi satt i långbord och åt av massa olika härligheter. Bröd, ost, korv, omelett, melon, apelsin, vindruvor, ananas, olika sortes muffins, och ja en hel del. Mums! Tack för det! Sedan badade vi i poolen och Max älskar att plaska omkring i vattnet. Han är inte rädd vilket är skönt. Sedan var det lunch för vår lilla och dags att sova middag. Det gör han mellan klockan 12.30 - 14.00 ungefär. Sedan lekte vi och hade det mysigt. Timmarna går och rätt som det är ska vi äta och sova igen. Vi har något att göra varje dag, eller så går vi en promenad till någon affär.


Vi har haft två olika besök av små djur, en salamander och en annan ödla. Kvicka små rackare som vi får jaga ut med hjälp av Max lekhink. Idag behagades vår son att vakna 04.30 och ville inte somna om, han brukar vaka 05.00 annars vilket är otorlligt tidigt för vår del. Men det är inget annat att göra än att masa sig upp.  Idag var det pappas tur, jag fick sovmorgon och sov till 08.00 skönt! Just nu när jag skriver sover båda mina hjärtan. Själv ska jag försöka betala lite räkningar. Vi har under dagen varit ute och lekt en hel del, med många av de andra barnen här. Blåst såpbubblor och lekt med bollar. Max är den enda som inte går ännu men det kommer nog snart. De andra barnen har varit här några månader och har gått efter ca 1-2 månader. Så vi tränar och tränar varje dag. Imorgon är det avskedsmiddag för en dansk familj som ska åka hem och dagen efter ska vi och på torsdag ska vi följa med två familjer här till ett spa där man kan betala för en dag och få bada i deras fina och varma pooler, samt leka på deras lekplats som ska vara fin. Sedan i veckan har vi en till avskedsmiddag för en vår vän A här som hjälpt oss massor i början. Hon ska åka hem med sin son D till Sverige den 1 januari och vi får den 2 januari ta över hennes lägenhet. Ska bli skönt att få flytta upp och inte bli störd av alla som går här nere och av hissen. Blir lugnare för Max också. 

Ha det gott och var rädda om varandra!
Kram Jenny

Dan före doppare dan....

Solen skiner och det är nästan 30 grader varmt, jag går med sandaler och trekvartsbyxor och linne på mig ute. Man kan nästan inte tro att det är julafton imorgon. Vår första julafton som föräldrar =) Vi har fått den mest fantastiska och dyrbaraste julklapp någonsin, han ler, vinkar, pratar och pussas....mycket....

Idag har vi varit på ytterligare ett besök hos doktorn med Max, hans diarréer vill inte sluta trots att han ätit medicin mot det i flera dagar. Vi bokade in ett besök idag klockan 10.00 på sjukhuset Agakan hos dr adil. Han var så bra! Väldigt pedagogisk och tog fram en leksak åt Max för att han inte skulle bli rädd. Vi fick order om att sluta med alla mediciner Max ätit eftersom de inte har gjort någon verkan. Istället fick han en ny kur penicillin mot amöba som han verkar ha. Nu ska han enligt doktorn vara bra på juldagen från all diarré. Stackarn han måste ha ont i sin lilla rumpa. Går åt mycket blöjor och salva just nu. Får byta ca 15-20 ggr /dag.... Så nu hoppas vi på underverk. Efter att ha spenderat 2 timmar (det tar sig) på sjukhuset åkte vi en sväng till yaja center där vi gick och strosade och handlade en till julklapp åt Maxen. En lastbil med lego =) fin! Det är dyrt med leksaker här, saker som skulle kosta kanske 200kr hemma uppskattar jag till 250-300 kronor här. Vi handlade lite kött som vi hade till vår mycket trevliga grillkväll vid poolen ikväll. Vi var några familjer samt några av deras släktningar.

Imorgon blir det att äta god mat, träffa några vänner här en stund, skypa med våra familjer och ge Max sina FÖRSTA JULKLAPPAR FRÅN MAMMA OCH PAPPA!!!!!!!  ska bli kul att se hans ansiktsuttryck.

Så om vi inte bloggar imorgon vill jag och min familj passa på att önska er alla som läser vår blogg, (har förstått att det är rätt så många nu, vilket är väldigt roligt), EN RIKTIGT GOD JUL!!!!!!!

KRAM