komplettering

Igår kom ett mail ifrån Bfa att den familj som blivit godkänd i NAC (den kommitté som godkänner adoptivfamiljer i Kenya) har fått komplettera med ett intyg om vilka det är som ska bli barnets faddrar i Sverige. Nu får även vi komplettera med ett sådant intyg där de vill at vår socialsekreterare att skriva ett sådant intyg där det tydligt framgår vilken relation vi har till faddrarna, vilka de är, hur länge vi har känt dom, hur länge de har varit gifta och varför vi valt dem till våra faddrar. Nu är det så att vi har valt min syster Jessica och hennes man till faddrar även för nästa barn ( de är det till Max) så det är ju inte så svårt att skriva ihop det för vi känner ju dessa personer väldigt väl, minst sagt. Sedan har vi turen som har världens bästa och snällaste socialsekreterare som snabbt fixar detta åt oss. TACK M!
 
Som tur är har ju inte våra papper gått iväg ännu, så detta kommer vi bara skicka till Göteborg och bfa redan idag.
Ibland ska man ha tur att det dyker upp sådana här saker innan alla papper redan har gått iväg.
 
Ja vi får väl se om det är flera saker de vill ha med. Än så länge är det några tillägg bla, labbsvar osv som har varit som inte var förra gången vi samlade papper och en annan kommitté satt.
 
På återseende!

Papprena är skickade

Igår blev vår stora bunt med papper färdiga, äntligen! Det är många timmars arbete bakom, många timmars telefonsamtal, mail och brev. Denna gången tog det mycket längre tid att samla ihop alla papper, men vi kanske inte kände oss lika stressade heller som förra gången. Vi har fått kontakta olika distanser för att få in alla våra handlingar. När man samlar in dessa papper innebär det också mycket väntan. Vi väntar på samtal, på socialnämnden, på utredningsmöten, på familjerätten, på medgivande, på läkare, på intyg, på polisregistret, på läkarintyg, på kyrkan, på banken, på arbetsgivare och alla möjliga olika statliga och icke statliga distanser. Så det är inte alltid man har koll på allt och kan påverka allt. Men nu är i alla fall vår hög med ca 100 sidor med text och bilder färdig. Den är överstatt av en auktoriserad översättare och igår gick jag efter att ha kopierat alla papper, lagt våra foton i separata kuvert och sedan alltihopa i ett stort vitt kuvert som ska resultera i ett barn, ett syskon till vår affär som har postservice och bad om att få skicka ett rekommenderat brev. Det är väldigt viktiga papper så var rädd om dem, blev min spontana svar till expediten som log stort. Ja jag ser det, sa hon. Jag lovar det!
 
Så nu ska dessa viktiga handlingar som innefattar mycket av vårt liv skickas först till bfa som ska granska det, sammanställa det och sedan skickas det till Notarius publicus för att stämplas och sigillmärkas, UD och Kenyanska ambassaden innan det sedan skickas till Kenya. Vi kan inte göra mer själva nu utan det ligger i andras händer. Lite läskigt men samtidigt underbart.  Nu startar en ny väntan, vi går in i ett nytt skede där vi själva inte kan påverka något. Vår väntan blir nu att bli godkända i Kenya, NAC och sedan på barnbesked. Det tar ca 3-4 veckor att få alla stämplarna så vi hoppas att alla handlingarna kommer ner till Kenya i mitten eller slutet av mars. Kanske kommer vi iväg till Kenya i Oktober eller November. Men oss går det ingen nöd på, vi njuter av vår underbara son, som än så länge är helt ovetandes om vad vi håller på med....
 
 
En av bilderna som skickades ner med våra handlingar
 
Vår värdefulla bunt......