sista söndagen i januari månad

Så har även denna vecka gått mot sitt slut. Idag har vi varit och besökt svenska skolan igen. Rickhard spelade fotboll med ett gäng andra pappor, det var Sverige/ Danmark i ett som mötte Holland. Jag vet inte riktigt hur matchen slutade men jag tror att nordenlaget vann =) Under tiden som papporna roade sig med att spela i 30graders värme i solen så lekte mamma och Max med de andra barnen och mammorna i lekplatsen i skuggan...
Max åkte rutchkana vilket han uppskattade mycket. Han hälsade även på en av hakuna eller om det var matata (sköldpaddorna som bor där). Han tycker att de är lite läskiga men även intressanta, bara man får sitta på säkert avstånd på mamma eller pappas arm så går det bra.

Ett av förskolans rum, taget utifrån genom ett fönster...Lite fotbollsbilder =)


Några av våra vänner skulle gå på en Etiopisk restaurang efteråt men vi valde att åka hem.
Vi beställde istället hem kycklingburgare med pommes =)
Kvällen avslutades med att betala räkningar och skypa, det andra mycket trevligare än det första.
När vi pratade med farmor på skypen skulle Max böja sig framåt för att ta upp en sak han tappat. Då pang säger det och han slår i munnen i bordet. Lilla gubben, blodet rann ur munnen på honom och han slog i bandet under läppen ordentligt så att det blev ett sår. Vår lilla kille, första blodvitan under vår tid... men tyvärr lär det nog bli fler i livet, fast man tycker väldigt synd om dem. :(
Lite feber har han också fått, vet inte om det beror på sina två kindtänder som är på gång....

Nu sover han iallafall, vi hoppas på att det blir en lugn och skön natt.

Ha en fortsatt trevlig kväll och en bra ny vecka imorgon.

Kram!

förtydligande angående våra bilder

Hej alla ni som läser vår blogg och som följer oss i vår adoption med Max, vi är så glada att ni vill dela detta med oss. Vi, Jenny och Rickhard vill göra ett litet förtydligande gällande vår blogg. Vi har genom anhöriga fått veta att det är en del som undrar över våra bilder, varför vi inte visar ansiktet på Max och att vi inte är några duktiga fotografer. Anledningen till att vi INTE visar ansiktet på Max är på grund av att vi inte får det. Vi har skrivit på ett avtal med vår organisation att vi inte får publicera Max ansikte framifrån på grund av att han inte är vår son ännu i juridisk mening. Vill även tillägga att vi inte är några proffsfotografer utan gör detta för vår egen del, för Max i framtiden samt för våra anhöriga och vänner, så de kan följa oss på detta sätt när vi inte finns hemma. Sedan är det väldigt roligt att ni är många andra som tycker det är spännande att följa oss.
Hoppas att ni har förståelse för detta, när Max är vår i juridisk mening kommer vi naturligtvis att lägga ut bilder på honom så att även ni kan se hur underbart söt och fantastisk han är vår skatt. Tills dess får ni hålla er till tåls =)

Nu undrar säkert några om inte våra anhöriga och nära vänner har fått se honom ännu, och det har de såklart fått göra. Att maila bilder är ok men inte lägga ut dem på bloggen.

Ha en trevlig helg!

Jenny, Rickhard & Max

Första besöket på svenska skolan i Nairobi

Idag har vi varit på ett efterlängtat besök på svenska skolan i Nairobi. Det var ett mycket trevligt besök vilket vi kommer att åka till så ofta vi kan. Det är öppet för oss på söndagar, eftersom det är elever där som går på internat vilket innebär att de också bor på skolan. Så vi adoptivfamiljer är välkomna på söndagar.
Max tyckte det var så kul att vara där. Det fanns stora gräsområden och gungor, klätterställning med rutschkana, sandlåda, en stor pool och en barnpool som var ganska så stor. Det var så avkopplande och skönt så dit kommer vi att åka så ofta vi får tid. Det bor två stycken stora sköldpaddor där också en heter hakuna och den andra matata, en av dem besökte oss idag och tog även en simtur i poolen...hahaha.
Vi köpte pizza till lunch Rickhard och en annan pappa gick iväg och köpte dem, gott och mysigt. Max sov middag i vagnen ch vi var där från 10.00 -16.00.

Nu ikväll har det varit flera kortare strömavbrott så jag får passa på att skriva.
Rickhard är med en pappa här på ett café och ser på storbildskärm Manchester mot arsenal.
Jag får lite egentid då att pyssla med lite av varje.

Imorgon börjar en ny vecka och nya upplevelser. Undra vad vi kommer hitta på då.Svenska skolan skolbyggnaden...
En avsvalkande simtur är aldrig fel....En lekstuga