vår andra hearing avklarad♥
Fredagen den 27 april
kl 08.00 stod vi innanför grindarna till domstolen med regnet som öste ner bakom oss.
Vi väntade tills dörrarna skulle öppnas och att vi skulle bli insläppta. Eftersom det är ett nytt terrorhot här i Nairbi trodde vi att säkerheten skulle vara lite extra hård, men vi såg bara några extra militärer som cirkulerade med automatvapen på sig, det var allt. Halv nio öppnades portarna och allt folk som köat fick äntligen komma in, där inklusive oss själva. Denna gången visste vi hur rutinerna går till, vi får lämna ifrån oss väskorna så de fick röntgas på ett rullband för att se så det inte finns vapen eller dyligt i väskorna, själva får vi gå igenom en säkerhetskontroll innan vi blir insläppta. Passen får man visa upp också, ibland vill de behålla dem och att man får hämta ut dem när man går hem, men denna gången sa vi att vi behövde våra pass därinne så då fick vi behålla dem, kändes tryggare så. Passerkort får man också på sig.

Hur ser det då ut där i domstolen, ja vi får bekanta oss med en väldigt lång korridor med stängda dörrar. Där ska vi uppehålla ett litet barn under många timmar med vare sig stolar eller särskilt många bänkar. Barnen får helst inte låta så mycket heller eftersom det pågår domstolsförhandlingar bakom de stängda dörrarna. Som tur är så har vi fått en son som tycker om att gömma sig och leka kurragömma, så det fanns några pelare där han sprang och gömde sig bakom, denna lek varade i flera timmar, med en mat och drickpaus.  Så det är inte alltid så lätt att hålla en liten kille på 1½ år tyst och sysselsatt i så många timmar.

Vi hade blivit tilldelade en domare som vi vet genom andra familjer samt vår advokat att hon är hård, svår och inte så vänligt inställd till adoptivfamiljer. Hon ger väldigt lång väntetid på att få själva domstolsbeslutet som kallas för Judgement, mellan 8-10 veckor. Så vi var väldigt nervösa och spända inför mötet med denna domare.
Det var många människor som väntade och väntade och väntade. Förhandlingarna ska börja klockan 9,00.
Klockan 10.00 hade domaren fortfarande inte dykt upp och vår advokat kommer bort till oss och berättar att hon inte kommer att komma, hon hade gått på ett seminarium istället, ja vad kan man säga... detta är Kenya!
Vi blev däremot inte särskilt besvikna, när vår advokat berättade att han skulle försöka få en annan domare åt oss istället. Sagt och gjort, den enda domare som arbetade denna dag fick ta sin kvinnliga kollegas alla ärenden.  Vad vi inte visste då var om han verkligen skulle anta oss, så efter att ha suttit till klockan 14.00 fick vi kliva in i rättsalen med skakiga ben. Som tur var tog han sig an oss och förhandlingarna kunde börja, med en sovande son i bärselen på mammas bröst. Allt gick bra och vi fick judgement (domstolsbeslutet) om 4 veckor istället för 8-10. Så lyckliga ihågen men väldigt trötta gick vi ut från domstolen ca 6 timmar efter att vi anlänt på morgonen.

Den 24 maj blir Max vår son på riktigt, det är overkligt men det kommer att kännas så bra. Sedan är det ca 1 månad tills alla dokument är färdiga innan vi kan åka hem, hem till Sverige igen. Så nu räknar vi veckorna, för tillfället ca 8 stycken kvar.

Tack och hej för oss så länge ♥

Det kom ett kort ♥

Igår på kvällen när vi grillade vid poolen kom kvinnan som arbetar i receptionen ut
och ropade på oss. Vi hade fått ett vykort från Valdemarsvik ♥
Max blev överlycklig, av flera anledningar, dels att det var ett STORT kort, dels att det var en hund på och
dels att det var från farmor och farfar. Så tack nu är det äntligen här!
Vi har också för ett par dagar sedan fått paket från samma ort.
Från hela familjen Schröck samt Schröck/Gudjonsson. Det är vi SÅ glada för.
Tidningarna som fanns i paketet kom väl till pass, de andra som vi har är snart sönderlästa =)
I paketet fanns också lite roliga böcker till Max bland annat en om en elefant som Max tycker om att läsa.
Sedan var det även en film i som kusinen har valt ut till Max. "Nasse hittar en stol" den tycker han också om att titta på. Mamma och pappa tackar också för det svenska godiset som var medskickat. Så Tack det värmer otroligt i våra hjärtan att ni tänker på oss ♥

I paketet fanns också ett grattis kort till mig
Vi har pratat om att regnperioden är här, vilket den är och att det har blivit kallare på dagarna.
Fast nu under de senaste två-tre dagarna stämmer inte det. Det har varit otroligt varmt och det gäller även för idag. På förmiddagen var vi ute och lekte på gården, vi ritade med tavelkritor på marken och gjorde figurer. Men värmen var så påträngande att det inte fanns någon annan utväg än att vara vid poolen och bada. Så fick det bli. Upp och hämta badkläder och sedan hopp i poolen. Så avsvalkande och skönt vi badade tills det var dags att gå upp och äta lunch. Just nu sover vårt lilla hjärta middag och i eftermiddag får vi vara i skuggan, poolen eller helt enkelt vara inomhus för solen är så stark. Och det är ibland svårt att hitta någon skugga här eftersom solen står i cenit nästan hela tiden.

 I kväll är vi inbjudna på middag till våra danska vänner familjen N. Vi har blivit informerade om att det bjuds på fiskgryta vilket ska bli väldigt gott. Vad helgen har att erbjuda vet vi inte riktigt ännu, vi tar en dag i taget.


Hoppas ni får en riktigt härlig fredag och en trevlig helg!

Kram  ♥

HEJ SÖRBYSKOLAN ♥

Idag vid lunch tid fick vi ett efterlängtat och trevligt samtal från Rickhards elever på Sörbyskolan i Valdemarsvik. Det var underbart härligt och roligt att höra alla barns glada röster. De hade några frågor till Rickhard bland annat hur det ser ut här, om Max mår bra, vad vi äter till frukost och hur toaletterna ser ut. Det var väldigt bra funderingar som barnen hade. Hoppas vi hörs snart igen!Sörbyskolan i Valdemarsvik (Rickhards arbetsplats)
Idag fyller även Max mormor år ♥

Så vi har hurrat och sjungit för mormor vid frukosten. Vi provade att ringa henne men fick inget svar
eftersom hon arbetade hela dagen. Vi får prova att ringa ikväll istället och sjunga för henne personligen.
Så ett JÄTTE GRATTIS älskade mamma/mormor och svärmor ♥ hoppas du haft en bra födelsedag!

Idag kom också ett mail från vår otroligt goda vän Johan, han har varit hemma hos oss och tagit ner träd, eftersom han har nyckel var han också inomhus och tog några bilder i Max rum som vi gjort i ordning innan vi åkte ner. Det var härligt att se dem, TACK JOHAN du vet vad som piggar upp♥


Det ska bli så roligt att se Max leka i sitt eget rum. Vi måste 
handla lite fler leksaker för det har vi inte gjort så mycket eftersom vi inte 
visste vad han var för en liten pojke och vad han tycker om att leka med.
Men det är ett roligt nöje, att äntligen efter alla år kunna köpa saker till sitt eget
barn och inte bara till alla andras, det är glädje för mig♥ 


Nu vet vi att alla rapporter är färdiga, både från Childrens department och från vår guardian.
Så nu är det bara att vänta på samtal eller sms från advokaten som säger att vi ska upp i 
domstolen igen. Vi väntar med spänning!

Ikväll ska vi grilla vid poolen och fira två föräldrar (de är gifta) som har fyllt 30 år, samt att välkomna nya familjer som har flyttat hit, danska och finska. 

På återseende!

Kram ♥