semester...

Semester, ett ord som ofta förknippas som något man ser fram emot. Min semester ser jag väldigt mycket fram emot, men inte semestertider... Då drar vår adoption ut på tiden, det är semesterstängt!!! På bland annat bfa har de semester och de tar sig inte an några nya handlingar utan prioriterar barnbesked och resebesked. Jag förstår det väldigt väl, men man blir lite egoistisk och tänker vi med, vi med vill.... men vi kan inte göra så mycket just nu, förutom att gå igenom våra handlingar och lusläsa dem ytterligare ett par gånger. Översättas ska de med. Nu har vi fått tag på en som ska översätta våra papper för 4000-5000kr lite skillnad mot 23000kronor. Det är vi enormt tacksamma över. Fick tips av en tjej på kenyalistan. Tack för det!!! Vi nappade direkt såklart =) nu ska jag bänka mig och titta på första avsnitten av allsång på skansen. Hej så länge// Jenny

vår bibel just nu....

Det är mycket som ska stå med i alla papper och det är så viktigt att allt blir rätt. Därför är vår instruktionsmapp som vi fått av bfa vår bibel just nu. Vi följer den slaviskt och hoppas att vi inte missar något. Tänk att allt som står i våra papper ska resultera i att vi får vårt efterlängtade barn. En konstig med härlig känsla.

papper och pass och lite annat =)

Idag har vi varit på ett företag som ska översätta alla våra dokument, eller rättare sagt de dokument som måste översättas. De skulle skicka oss en offert på vad hela kalaset skulle hamna på men de sa "oj det här kommer att bli dyrt" men det är något som vi väntat oss att det skulle bli. Vi har ju inte så mycket val iallafall, det måste vara auktoriserade översättare som ska översätta så det är bara att bita i det sura äpplet och betala. Sen var vi hos polisen och skulle förnya våra pass. Det var en skara människor där som hade lite olika ärenden. Skadeanmälan, stöld, övriga ärenden och så pass. Några förväntansfulla ansikten som skulle ut och resa, nästan så att barnen redan hade badringen runt midjan. Det gick rätt så fort ändå tills det var vår tur. En ung och väldigt trevlig kille tog emot oss i receptionen med ett leende på läpparna. "Titta in i kameran och du får inte skratta eller le på kortet sa han. Här ser alla ut som kriminella på korten bara nummerlappen som fattas" härligt med lite humor bakom disken. 800 svenska riksdaler fick vi betala för två pass och ungefär om en vecka ska vi hämta dem. En tur till stan igen och lite kinamat i kistan så var det dags för lite småshopping innan vi styrde vår resa hem till viken igen. En lyckad dag, tack för det!!