Annandag jul....

Hoppas ni alla har haft en riktigt bra jul. Vi har haft det så bra som vi bara kan, även om vi saknar er där hemma lite extra en sådan här helg. Julafton var vi uppbjudna till våra nya vänner U och M och deras lille son A på glögg och lite tilltugg. De hade näågra svenska släktingar där också samt att en till adoptionsfamilj pappa M mamma K och deras två barn J och S var där. Vi såg på danska!? kalle ankas jul och det var så trevligt. Efter att vi varit där i ca 2 timmar somnar lille Max på mamma och vi går ner till oss så att vår lille prins fick sova i lugn och ro. Nu passar både mamma och pappa på att vila också. När den lille vaknar är det full rulle igen... Vi ger Max sin allra första egna julklapp, ett flygplan som blinkar,  låter och rullar av sig själv när man trycker på knappen. Max tycker den är lite läskig men är samtidigt väldigt nyfiken och det är allt lite spännande. Vi leker en stund och sen fixar pappa i familjen middag. Ja, inte är det vad vi är vana vid att äta på julafton hemma, men här går det alldeles utmärkt. Lövbiff och klyftpotatis, det var otroligt gott, tack älskling för det!!

Max får efter att vi ätit färsdigt resten av sina julklappar. Det var en buss med lego i, pussel, båtar att ha i vattnet. Det mest spännande och som han var mest förtjust i (och som han än idag bär med sig var vi än går) är en liten papperslapp som satt på bussen....det är en reklampappersbit,  ja det hade nog räckt med den tror jag. Hahaha underbara lilla unge. När kvällen kom och Max somnat såg vi på en svensk film, kronjuvelerna som var riktigt bra faktiskt. Rekommenderas!


Igår, juldagen var vi bjudna på brunch (frukost/lunch) vid poolen av en dansk familj som bjöd alla adoptivfamiljer som bor här på gemina. Det var så trevligt och gott! Ett härligt initiativ som uppskattas enormt mycket. Vi satt i långbord och åt av massa olika härligheter. Bröd, ost, korv, omelett, melon, apelsin, vindruvor, ananas, olika sortes muffins, och ja en hel del. Mums! Tack för det! Sedan badade vi i poolen och Max älskar att plaska omkring i vattnet. Han är inte rädd vilket är skönt. Sedan var det lunch för vår lilla och dags att sova middag. Det gör han mellan klockan 12.30 - 14.00 ungefär. Sedan lekte vi och hade det mysigt. Timmarna går och rätt som det är ska vi äta och sova igen. Vi har något att göra varje dag, eller så går vi en promenad till någon affär.


Vi har haft två olika besök av små djur, en salamander och en annan ödla. Kvicka små rackare som vi får jaga ut med hjälp av Max lekhink. Idag behagades vår son att vakna 04.30 och ville inte somna om, han brukar vaka 05.00 annars vilket är otorlligt tidigt för vår del. Men det är inget annat att göra än att masa sig upp.  Idag var det pappas tur, jag fick sovmorgon och sov till 08.00 skönt! Just nu när jag skriver sover båda mina hjärtan. Själv ska jag försöka betala lite räkningar. Vi har under dagen varit ute och lekt en hel del, med många av de andra barnen här. Blåst såpbubblor och lekt med bollar. Max är den enda som inte går ännu men det kommer nog snart. De andra barnen har varit här några månader och har gått efter ca 1-2 månader. Så vi tränar och tränar varje dag. Imorgon är det avskedsmiddag för en dansk familj som ska åka hem och dagen efter ska vi och på torsdag ska vi följa med två familjer här till ett spa där man kan betala för en dag och få bada i deras fina och varma pooler, samt leka på deras lekplats som ska vara fin. Sedan i veckan har vi en till avskedsmiddag för en vår vän A här som hjälpt oss massor i början. Hon ska åka hem med sin son D till Sverige den 1 januari och vi får den 2 januari ta över hennes lägenhet. Ska bli skönt att få flytta upp och inte bli störd av alla som går här nere och av hissen. Blir lugnare för Max också. 

Ha det gott och var rädda om varandra!
Kram Jenny

Kommentarer:

1 Emilie:

Hej Jenny:)

Låter som ni har det underbart, förstår att ni saknar familjen så här runt jul, men tänk nästa jul är ni hemma...och då kanske ni hellre skulle vilja vara i Kenya;) hihi. Ni har med andra ord en morgonpigg liten son, ja kl halv 5 är tidigt, om det är till nån tröst så anpassar sej kroppen och hjärnan ganska snabbt att inte få så mycke sömn, men de e klart att man blir seg:/ Det har varit lite blåsigt här hemma men nu har iaf vi fått strömmen tillbaka:) Jag såg ett barnprogram häromdan där de var i Afrika och oj vad jag tittade och lyssnade extra mycke, tänk...där e ju ni lixom..lite skumt men endå såå naturligt om du förstår hur ja menar:) Va rädd om er! saknar dej! pussa Max från mej, många kramar Emmi (V-husby)

2 Jenny:

Hej Emmi, ja visst är det tidigt men det är säkert som du säger kroppen vänjer sig. Även mot värmen....

Det är stora kontraster här mot hemma i Sverige. Många många fattiga människor som tigger och bor i små skjul, fast man inte tror att det bor någon alls där. Mycket folk som går omkring på gatorna. Vänster trafik så det är bäst att titta sig extra över axeln innan man går över gatan. Saknar er med fast lite skönt aär det att inte jobba...hihi.. men er saknar jag. Max skickar slängpussar tillbaka =)



Många många kramar Jenny... du gumman du behöver inte skriva v-husby jag vet vem det är ändå...hihi...kram!

3 Sandra Sundén:

God jul ( i efterskott ).Vilken mysig liten kille ni har fått...han låter helt underbar..trots d tidiga mornarna ;)..men som sagt kroppen vänjer sig vid det så småningom :)Säger som Emilie..tänk, nästa år kanske ni sitter å längtar ner till värmen istället när ni e hemma här i kylan..så njut nu så mycket ni kan, även om man säkert längtar hem sååå otroligt mycket i mellan åt. Vad duktig Max är..kan redan säga så mycket under så kort tid..ett riktigt litet geni <3. Många kramar till er..å pussa lilla Max ifrån mig :)

4 Emma:

VI SAKNAR ER!!! MASSOR! Haha... Härligt med morgonpigga ungar.. Då kan vi ju starta våra lekträffar tidigt sen... ;-) haha!

Alice hälsar att det är bra att han älskar vatten... Då ska vi bada sen :-))

Så härligt att få läsa om era dagar o tack för fina mail, vi blir såå glada! Tilda frågar efter er minst en gång om dagen... Hon tycker nog att månaderna borde ha gått snart ;-) O Alice tittar på alla telefoner o säger Gickajjj!! <3

Jaa vad kul med en reklamlapp.. haha.. Ungar är härliga!! <3

Ta hand om er. Många kramar o all kärlek från familjen Johansson/Larsson!

5 mamma:

Ja julen gick ju ändå fast konstigt kändes det Kalle på danska ha ha roligt eller hur. Det är så roligt att komma hem efter jobbet och läsa vad som har hänt den dagen.Och inte minst på skape utan den skulle det vara jättejobbigt Tack för skape roligt att läsa Emmas inlägg Tilda ock Alise är för roliga härliga barn.Många kramar från mamma

6 Emma:

TACK kära ni!!! Vi saknade er.. o vi siktar in oss på att ni är med oss o firar 30åringen i sommar ;-)



Ohh vad kul. Ja det ska vi göra!! Då blir Tilda o Alice glada!!!



Nu är jag trött efter kalasdagen så nu säger jag GODNATT!!!

Kram på er <3

7 Isabelle:

Jag tycker att du har en riktigt nice blogg! Har du lust så slå även ett öga på min :).

Kommentera här: