Upptagen med att vara mamma åt två guldgossar

Det var länge sedan jag bloggade. Har inte haft tid eller ork. Men nu sover Elias middag och Max leker i sitt rum. Hur går det nu med allting. Jo vi börjar få till en vardag med rutiner. Det är en omställning att ha två barn nu, allt tar dubbelt så lång tid. Elias har börjat protestera allt mer och har även börjat slåss lite när han inte får som han vill. Jag ser det som ett sunt tecken att han vågar visa hela sitt register även om det självklart INTE är ok att slåss och det får han tillsägelser om. Max och Elias har mer och mer kommit in i rollen att vara syskon och det är ömsom lek och pussar och ömsom bråk om diverse saker. Men de tycker otroligt mycket om varandra och det värmer i mammahjärtat att se. Rickhard har idag börjat att jobba igen så nu är det bara jag och småkillarna hemma om dagarna. Idag var vi och hälsade på förskolan och det var ett härligt återseende. Elias fann sig också ganska snabbt så där lär det inte bli några problem att skola in när det sedan är dags. Max ska imorgon börja gå 15 timmar i veckan och det är nog bra för både honom och Elias. 
 
Vi har även börjat gå på barnmottagningen för utredning av Elias allergier som han har. Vi vet nu en del vad han är allergisk emot men även sådant som de påstod att han inte tålde i Sydafrika men som vi har kontrollerat här hemma och som han faktiskt tål. Sen vet vi inte allt ännu , men vi får ta lite i taget. Vi har även gjort den obligatoriska tropikundersökning där de kontrollerar så att inte barnen har några resistenta bakterier och annat. Men allt såg bra ut så det känns skönt. 
 
Vi har också äntligen fått pengar från försäkringskassan gällande föräldrapenning så det var på tiden nu när vi varit hemma i 4 veckor idag. De har tydligen 1 månad på sig att godkänna ansökan, så förra veckan fick vi pengar.  Skönt! 
 
Regnet smattrar mot rutan och det är inget vidare vår väder just nu. Men jag njuter av att vara hemma,även om vi trivdes i Sydafrika också såklart så är hemma alltid hemma. 
 
Önskar er alla en härlig vecka!
Kram 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: