fredagsmys och den sista Augusti

Så äntligen är det fredag igen, den bästa kvällen på hela veckan om ni frågar mig. Hela helgen framför sig.
Max var trött och somnade ganska fort ikväll efter att ha haft lite fredagsmys isoffan i form av popcorn och lite festis. Vi har också haft besök idag av min kompis Millan och hennes hund Milton som även är Bellmans kullsyskon. Det var roligt, länge sedan vi sågs och kunde sitta ner och prata. Max fick en fin traktor med släp av henne och hennes familj, tack!!!!
 
Vad bjuder denna helg på då mån tro. Jo vi ska fira Rickhard som fyllde 35 år den 24 augusti men som vi inte kunde fira den helgen. så det får bli denna helg istället. Det blir familjerna som kommer, mysigt. Nästa helg är det också ett stort kalas. Då fyller Max 2 år, eller på måndagen fyller han men vi ska fira honm på lördagen den 8 sept då förresten Max kompis från Kenya fyller år som nu bor i Danmark. Det får bli att skicka ett grattis kort till honom.
 
Imorgon börjar september månad och sommaren är på riktigt slut. Hösten är här och det märks tydligt att det har blivit mörkare, lamporna behöver tändas mycket tidigare än förut, Men för mig gör det inget, jag tycker om alla årstider som Sverige har, kanske mer nu när vi bott i Afrika i 6 månader. Alla årstider har sin charm, mysigt att tända ljus och krypa ner under en filt, se en film och höra regnet smattra mot rutan.
 
Att nu dessutom ha en underbar liten pojke i familjen är helt fantastiskt, jag är så lycklig och känner mig så tacksam för att Max kommit in i vårt liv och vår familj. Han utvecklas varje dag, lär sig så otroligt mycket, är uppmärksam och har ett enormt minne. Ídag när ja´g satt med Millan och visade bilder f rån Kenya, berättade jag för henne att vi hade åkt ut med en glasbåt i Mombasa som är vid kusten. Då kommer vår fantastiska lilla son ihåg (trots att detta är fem månader sen vi var där och vi har INTE pratat om det tidigare) att fiskarna åt banan. Det var nämligen så att en av männen som var med och körde båten dök ner inunder båten, höll upp en banan så att vi såg igenom glaset att fiskarna verkligen åt banan, Så snacka om minne, inte 2 år fyllda ännu, och kan minnas det. Imponerande!
 
 
Lite bilder från just Mombasa.......
 
 
 


 
 
 

Fiskarna som åt banan.......
 
 
 
Nu ska jag slänga mig i soffan brevid min man, slötitta på tv och äta ostbågar och bara njuta.
 
Ha en trevlig helg!
 
Kram
 
 

Så var semestern slut för denna gång

Och pappan i familjen har börjat att jobba igen efter 8 månaders pappaledighet. Ja det känns lite konstigt för oss alla tre, Max frågar kanske 10 gånger efter pappa under dagen och i nästa andetag säger han, pappa jobbar med barnen, kommer snart. Ja lilla gubben inte så lätta att förstå när man är van att ha pappa runt sig 24 timmar om dygnet under vår första tid tillsammans. Nu får han nöja sig med att vara på dagarna med bara mamma, vilket han i och för sig inte har så mycket emot heller. Nästa vecka kommer alla barnen tillbaka till skolan och då börjar väl Rickhard " på riktigt " att jobba, vi får nog göra ett besök till skolan och hälsa på alla härliga goa barn som redan har träffat Max fast via skype i Kenya då förstås. Vad gör vi om dagarna då när pappa jobbar, jo vi har varit hemma och lekt, varit i skogen, varit i lekparken, haft besök av min gamla trogna vän Kristine och hennes fina son Wille som är inne på sitt 5:e år och som lilla M verkligen såg upp till. Vi har varit inne i stan och handlat nya pyjamasar, gått på Augustifesten i Norrköping som innebär marknad, massa uppträdanden, karuseller, fyverkerier och mycket mera. Fast Max mormor och mamma köpte bara en svampbob fyrkant ballong på marknaden, en glass och sen åkte vi hem till mormor och morfar och lekte i deras lekpark på gården. Det gillar lilla hjärtat. Vi har tillsammans hela familjen varit i kolmårdens djurpark med famiIjen Larsson/ Johansson vilket var väldigt mysigt. Det är alltid roligt att besöka kolmården även om jag kan tycka att det är lite dyrt. I slutet av säsongen blir det att inhandla årskort till halva priset så vi kan åka många gånger. I måndags firade vi även kompisen Alice som fyllde 2 år, god mat och efterrätt bjöds det på. Idag var det dags för kalas nr 2, då var det kusinen Clara som fyllde 3 år i tisdags men som vi firade idag med hela släkten. Gott fika och mysigt sällskap. Det är roligt med barnkalas, I september fyller vår lilla kille 2 år, det blir vårt första kalas som föräldrar och första gången vi får vara med och fira vårt mirakel, vårt finaste hjärta, vårt allt. Men första ska pappan i familjen firas då han fyller 35 år i Augusti. Imorgon blir det slappar dag och min sovmorgon - JA! Vi delar upp helgen så att båda får en dags sovmorgon, idag vaknade Max 5.45 när Rickhard hade sovmorgon så det var bara att masa sig upp med grus i ögonen. Men i morgon, då ska jag njuta. Åh vad jag ska njuta.
 
Nu blir det ostbricka, lite smågodis, och en film, vilken har vi inte bestämt ännu.
 
Må väl alla !
 
Tack och godnatt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Max dop

Oj vad det är svårt att hinna med och skriva här på bloggen nu när vi har kommit hem. Tiden går så fort och nu har vi varit hemma i snart 6 veckor. Rickhard har bara denna och nästa vecka kvar på ledigheten sen börjar han att jobba igen. Kommer kännas konstigt, vi är vana vid att vara två hemma.  Det har hänt en del sedan jag skrev senast . Max har döpts i Valdemarsviks kyrka den 28 juli. Prästen var Gudjon Gudjonsson, en god vän till familjen och prästen som vigde oss när vi gifte oss 2007. Dopet gick bra, Max gick emellan mig och Rickhard in i kyrkan och höll oss i handen, bakom oss gick Max faddrar eller gudmödrar, min syster Jessica och Rickhard syster Ida. Jessica läste en dikt om att vara gudmor skriven av -Siv Andersson, den är väldigt vacker.
I handen hade Max hela tiden sin älskade giraff som han har fått av moster Jessica, den är väldigt betydelsefull och viktig för honom. Den blev också döpt ett antal gången i dopfunten :) Älskade lilla barn.
 
I slutpostludiet av dopet hade vi valt Idas sommarvisa, passade bra tycker vi. Efteråt blev det smörgåstårta, kaffe och kaka i församlingshemmet, vi bjöd även på kaffe och te som vi köpt i Kenya, det var uppskattat. Vi hade ett bord med olika saker som vi hade köpt i Kenya som vi visade upp, även bilder som rullade på datorn kunde gästerna titta på. En solig och fantastisk dag för vår fina son, som somnade helt utmattad senare på kvällen full med intryck och känslor men med ett leende på läpparna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ida häller upp dopvattnet
 
 
 
Max Philemon Joachim ...
 
 
 
Jessica tänder dopljuset
 
 
 
 
Här döps giraffen också ...... av Max iallafall....