Grattis bästa Rickhard ♥Igår fyllde världens bästa pappa och man år! Det firades med sång och god frukost på morgonen och så naturligtvis lite paket. Sedan gick Rickhard och Max upp och lekte lite i skogen och jag plockade fram snabeldraken som fick arbeta lite. Vid tvåtiden kom gästerna för att fira och det blev fika och paket igen. Jag och Max var med och delade med mina föräldrar, bror m familj och min moster till en gitarr åt Rickhard. Den blev han väldigt glad för, ja de andra paketen också såklart men denna blev nog favoriten. Så igår kväll och under dagen idag har vi sjungit och spelat och Max älskar det. Han är med och spelar, dansar och sjunger. Idag ska vi på middag och fira farfar som också fyllt år. Så det blir kalas i dagarna två. Sen har vi också vår lilla Alice som vi så gärna med vill fira och det hoppas vi kunna göra snart. Av olika anledningar har vi inte kunnat göra det, men snart så lilla gumman ♥.
Hoppas er helg varit bra.
kram♥

Godmorgon barn! Godmorgon fröken!

Här är min nya arbetsplats, Ringarums skola!
Idag var det en stor dag för många barn i vårt avlånga land. SKOLSTART! Höstterminen 2013. Många tusentals barn kom i morse med ryggsäcken på ryggen, eller skolväskan på axeln. En del barn kan cykla, andra gå, en del åker med föräldrar och andra taxibuss. En del barn som längtat och väntat på att få börja skolan igen eller som börjar för första gången, en del barn som går dit med en klump i magen på grund av mobbning, en del barn som har sin fristad i skolan så de slipper vara hemma. Men jag hoppas att ALLA VÅRA BARN som går på Ringarums skola kom idag med kanske lite pirr i magen, förväntan, glädje och taggade att börja sin resa mot nya kunskapsmål med höga berg och djupa dalar. Där de får lära sig många nya saker, träffa kompisar, och njuta av sin skoltid. Jag ska i alla fall försöka se till att mina fantastiska, lite busiga och härliga elever kommer få en bra start i skolans värld. Jag känner att jag har gjort rätt val, jobba i förskoleklass där jag får det bästa av två världar. Med ena foten i förskolan och den andra i skolan så kan det inte bli något annat än en supermix av alla gobitar. De är så sugna på att få börja skolan, det spritter i bena och de har svårt att sitta still. Men vilken härlig ålder, där kroppen inte alltid är med på noterna, där jag jobbar med att bli en självständig person med egna tankar och värderingar som ibland ställs mot varandra. Ja det kallas ju trotsåldern även vid 6 år. Jag ser verkligen fram emot att få arbeta med de bästa som vi har, nämligen våra barn.
Imorgon är en ny dag, med nya möjligheter och jag tänker ta vara på varje minut.
Hoppas din första veckodag började bra!
 

Mormor+Max+Mamma=SANT ♥Söndag och regnet slår mot rutan. Har hösten kommit redan? Ja, det känns faktiskt så. Det har varit höstlikt hela helgen och vi har mest varit inomhus. Fast idag tog jag och Max bilen och åkte till mormors jobb och hälsade på. Många knappar att trycka på, många saker att pilla på men det som drog mest var en gammal fotpall på hjul och en balansbräda. När mormor hade slutat åkte vi vidare till ikea, där åt vi mat, köpte nya badbyxor till simskolan som drar igång på torsdag och lite tröjor. En sväng till leksaksaffären blev det också innan vi åkte hem till Valdemarsvik igen och till pappa som började må bättre. Han lände sig eebrig och hängig i morse men nu är han bättre som tur är. Vi köpte med oss lite mat, kastade lillkillen i badet innan han somnade med lastbilen bredvid sig i sängen. Nu ska jag krypa upp i soffan, tända lite ljus och se på våra Wallander filmer som vi har. En såg vi igår så nu är det två kvar. Imorgon kör vi igång en ny arbetsvecka, skillnaden från förra veckan är att nu kommer alla ELEVER också. 16stycken nervösa, förväntansfulla, nyfikna och glada förskoleklass barn. Ska bli så kul, spännande och utmanande.
Ha en bra vecka och ta hand om varandra!