snart advent, älskar den tiden!

Det är inte så lätt att hinna med alllt jag vill när jag jobbar. Detta till exempel... att blogga. Måste bli bättre på det helt klart. Vad har hänt då sen senaste inlägget, lätt inte så mycket faktiskt. Vi har blivit sjuka. Inte så spännande men ett faktum. Förkylda så in i norden och ont i halsen både Rickhard och jag.
Det går åt rätt håll som tur är men vi är båda hemma från jobbet =( förlorar mycket pengar men vad gör man....

I lördas hade vi julmarknad på jobbet. Det var riktigt mysigt. Mycket folk och väldigt fina saker såldes. Det var alltifrån godis, dukar, tomtar till bröd, julgrupper  och dörrkransar. Så fina och billiga. Jag köpte en dörrkrans med en liten tomte iVi har i måndags fått byta ut vår nya dator till en likadan men som fungerar hoppas jag. Den förra var nog ett måndagsexemplar... typiskt men skönt att vi inte har hunnit åka iväg men en trasig dator iaf!

Nu i helgen är det första advent. Det är så mysigt tycker jag. Lördagen är min och Rickhards, det är vår fixardag. Vi ser fram emot den varje år. Hur går den till då? Jo vi samarbetar på ett ypperligt sätt.... som alltid.. min fina <3
Vi sätter på julmusik, Rickhard stryker och jag hänger upp gardinerna. Ja vi turas om att stryka, jag brukar börja så jag kan ägna mig åt uppsättningarna sedan... och "piffet" sen hjälps vi åt med alla stakar och stjärnor som ska upp. Julmust och fika på fm och god mat på eftermiddagen. Det blir så härligt och så fint jag myser varje gång och att vi gör detta tillsammans med en härlig julkänsla. Det är vår dag, och vi ägnar hela kvällen åt att mysa med tända ljus och gott gott =)

På söndag vet jag inte riktigt vad vi ska göra, men något får det nog allt bli.

Ha en forsatt trevlig onsdag!

Kram

DIMMA

Lördagen den 111112, ja jag missade att igår skriva i bloggen, då var det ju fredag ch datumet stod 111111.
Jag tittade på klockan 11.09 och tänkte slänga en blick 11:11 men på grund av lite missöde på jobbet med ett barn missades det helt. Ja så är livet men inget världsligt ändå.

Vad gör vi då denna lördag, inte så mycket. Vi har varit och gått en promenad från oss och runt hela grännes i denna dimma. Det är så man inte ser 1 meter framför sig, tur att vi inte är ute och kör på vägarna idag kan jag tycka. Vi tittade när vi kom hem från promenaden på drömmen om ett barn som vi spelat in från i torsdags. Det är ett bra program och som vi känner igen oss mycket ifrån. En och annan tår fälls ibland och många känslor kommer upp på ytan som man ibland tränger undan. Det är så starka från en tid som vi haft bakom oss. Nu tittar vi framåt och försöker koncentrera oss på det som komma ska. Något positivt. Det som jag tänkte på och som jag också känner precis som en tjej i programmet pratade om var att det finns de som säger att synd om er som inte får ett RIKTIGT BARN, vad blir vårt barn då. Är inte det på riktigt?! Är det ett låtsas barn?! Hur tror ni det barnet skulle känna om de visste att folk pratade om det som inte ett riktigt barn. Tänk er för innan ni öppnar munnen..... Som tur är så säger de flesta inte så utan mer att det är tur för barnet som finns någonstans där ute att få er som föräldrar. Det värmer i hjärtat att folk har så höga tankar om oss. Även de som inte känner oss så bra säger så. Inga skulle vara bättre lämpade föräldrar än ni. Vi är så oerhört tacksamma för dessa fina ord. Det är nog det bland annat som får oss att orka och kämpa vidare många gånger.

Just nu spelar Rickhard lite tvspel, fifa 11 och jag leker med vår nya dator. Den känns skön att skriva på men tyvärr har jag ju inte alla mina bilder här i... Inte heller minafavoriter så det måste jag börjaom med att lägga in igen. Ikväll blir det nog att se nya Irene Huss. Vi hade tänkt se det igår men både jag och Rickkhard var trötta och kände oss inte så där superbra. Han lite feber och ont i halsen och jag ont i huvudet.  Igår skulle jag även ha firat min brors dotter Madde som fyller 13 år den 13 nov. Men pga att det går vinterkräksjukan på jobbet så vågade jag inte åka ifall jag skulle smitta ner dem alla. Även om jag inte känner mig sjuk... ännu vill säga så vet man inte. Säkra före det osäkra....

Ha en bra lördag och söndag och GRATTIS ALLA PAPPOR PÅ FARS DAG imorgon söndag!

KRAM

bilen på service och med andan i halsen.....

Idag har jag varit och lämnat in vår bil på verkstan, det är såå tråkigt. Blir helt låst utan bil känns det som. Så beroende jag kan vara av den där bilen ändå.. Hur som helst skulle jag vara i Gusum (!) idag klockan halv nio, ja dit går jag ju inte direkt. Men snälla, gulliga Ida hjälpte till och åkte med så jag kunde åka i hennes bil hem sen. Tack för det Ida! Lilla Clara satt i baksätet och tittade på barbapappa på en bärbar dvd som man hänger på sätet, rätt fiffigt faktiskt. Elsa sov i sin bilbarnstol i framsätet. Sen skulle de till öppna förskolan på förmiddagen och jag hade tid hos läkaren för återbesök för axeln idag kl 10.00.... TRODDE JAG... Jag satt i godan ro i köket och fyllde i papper från försäkringskassan klockan var 9.30, tittar till på min kallelse som jag fått och ser till min förskräckelse att jag skulle vara hos läkaren 9.15!!! Jisses på med skor och jacka och iväg, ja jag fick ju springa eftersom bilen var ju inlämnad. Och OJ vad jag sprang, flåsandes och högröd i ansiktet kommer jag till vårdcentralen 9.33 Dä NI.... 3 minuter...Tyckte jag var rätt duktig som kom så fort ändå. Det tyckte inte min andning som gärna ville ha en puff astmaspray och vila... MEn jag kom in och var ute från läkaren 9.38. Rekord det med kanske, ja han hade ju inte så stor tid med mig när jag kom nästan 20 min försent. MEn han var trevlig ändå. Sjukskriven lite till och ska prova jobba 75% en vecka. Vi får se hur det går. Hoppas ju på att det ska fungera men är tveksam tyvärr.

När jag väl kom hem (ja hem sprang jag inte direkt, snarare lunkade på i sakta tempo med en fågel pipande i bröstet) la jag mig en stund på soffan. Bamse och Bellman var väldigt glada att matte kom hem. De hade flera gosedjur i munnen och pratade och viftade på svansen. Tyvärr var deras matte i denna stund inte lika entusiastisk till att leka och busa. De märkte det rätt så fort och Bellman som så tydligt hör när jag inte kan andas som jag ska placerade sig direkt under mig på golvet. Efter lite vila var jag nästan som vanligt igen.

När jag kvicknat till känner jag ett sötsug jag inte räknat med. Hm finns det nåt i kylen... vad som helst. JA en bakelse som blev över när mamma var här i veckan. Den tar vi. Den smakar kanske inte nygjord direkt men den funkar. Så hamnar jag till slut framför datorn, denna roliga härliga och ibland beroendeframkallande dator. Här har jag nu suttit till och från, ja mest till i några timmar nu. Kollat runt på olika sajter, det är förträffligt roligt som min man brukar säga. Dator ja, en sån behöver vi köpa ny. Denna dator som jag nu skriver på har några år på nacken och vill inte alltid som vi vill. Den strejkar ibland och kan leva sitt eget lilla liv. Den får INTE följa med till Kenya. Nu har jag precis beställt en bra bärbar dator som vi har blivit rekommenderade att köpa. Med några enkla klick så är den nu beställd. 5999 kr kostade den lilla leksaken. Men är ju ovärderlig för oss i Kenya, vår livlina hem. Så det är den värd. Hoppas bara den är så bra som de sa att den var.

  
  • 15,6-tums LED-skärm
  • Intel® Core™ i7-2670QM
  • NVIDIA® GeForce® GT 520M
  • 4 GB DDR3 RAM
  • 500 GB hårddisk
  • Full HD via HDMI
  • 2 års garanti

Ja så här ser den ut. Asus heter märket. Resten som står säger inte mig så mycket men du som läser kanske kan lite....

Nu ska jag försöka hitta på vad jag ska ha för middag idag. Rickhard kommer hem lite senare idag och ikväll ska vi också få hämta bilen. Acke får skjutsa oss dit denna gång. Då är även vintersulorna på också =)

Ha en bra fortsatt dag!

KRAM