Middagsgäster

Fredag och farmor, farfar och faster Lina kom hit ikväll på lite middag. Max har längtat efter dom så då fick vi fixa så vi fick träffas lite. Max fick en fin motorcykel (ej som man kan sitta på) för att han har namnsdag imorgon. Tack så mycket! Det blev god mat, lek och lite prat.
 
 
       
Detta serverades ikväll med kyckling och wokgrönsaker. Mums!
 
Imorgon ska vi in till stan och fira min vän Millan som fyller 40 år den 3 februari. Hoppas vägarna är fungerande bara. Det har snöat hela kvällen och skulle eventuellt fortsätta även imorgon. Vi får väl se om vi kan ta oss in.
 
Skulle behöva få ut lite bilder som vi ska skicka med alla våra papper till Kenya. Får sätta mig i morgon med det kanske innan vi åker in. VI har en del kort att komplettera med så det är nog dags att plocka fram kameran lite.
 
Trevlig helg!
Kram
 

Nu är nyheten ute :)

Nyheten som står för en ny adoption!
 
Vi har märkt att det har surrat runt lite överallt så därför beslutade vi oss tillsammans för att själva berätta att vi just i detta nu håller på att samla papper till ett syskon åt Max. Vi väntar barn, och med väntar så menar man i våra sammanhang att väntan är lång. När det gäller en graviditet så väntar man på läkaren några gånger, på barnmorskan och väntan i 9 månader. När man adopterar vet man aldrig hur lång tid vi får vänta på att få själva barnbeskedet. Skillnaden på att vara gravid och adoptera förutom att vi inte bär vårt barn i magen utan i hjärtat så väntar man så mycket mer och på så många fler distanser hela tiden.  Vi väntar på samtal, på socialnämnden, på utredningsmöten, på familjerätten,på medgivande, på läkare, på intyg, på polisregistret, på läkarintyg, på kyrkan, på banken, på arbetsgivare och alla möjliga olika statliga och icke statliga distanser. Så det är inte alltid man har koll på allt och kan påverka allt. Sedan under själva processen i Kenya VÄNTAR man MYCKET MYCKET och hela tiden på olika saker. Så är det något vi är bra på så är det just att lära sig att vänta. Vi har vilket fall som helst berättat på facebook att vi väntar på att få adoptera ett syskon och att vi har en blogg för just vår resa. Vi har valt att ha bloggen låst så att vi kan ha lite koll på vilka som läser vår blogg under vår resa. Om du vill följa oss på den bloggen säg gärna till så att du kan få användarnamn och lösen. Jag tänkte nog att det kanske var några stycken som var intresserade av att läsa den bloggen och hittills har vi fått över 100 förfrågningar vilket är helt galet men otroligt roligt! Tack!
 
Kram!
 
 
 
 
 

Helgen kom och gick

HELG!
Du underbara helg, när man är ledig och kan hitta på precis vad man känner för. Ska man vara hemma och ta det lugnt eller hitta på något annat kul. Åka iväg någonstans kanske? Ja inte blev det så denna helg för familjen Schröck i alla fall. Jag blev helt däckad och hade feber, natten  till lördag 39.7 (!) jag som ALDRIG får feber annars. Under lördagen och söndagen låg den på 38.6. Jag mådde så dåligt denna helg att jag ville gå i ide ett tag. Men nu mår jag bättre, även om denna hemska hosta ska hela tiden gör sig påmind och att jag har svårt att andas fortfarande finns kvar. Är hemma idag från jobbet, har inte orken riktigt ännu. Max är på förskolan och Rickhard jobbar. I natt och nu på morgonen snöar det en hel del. Fick skotta lite och borsta av bilen innan vi åkte till förskolan. Plogbilarna kör för fullt och grannarna skottar överallt. Jag har gjort lite men andningen var inte riktigt med mig idag. Så jag ska försöka att bara ta det lugnt idag och hoppas på att krafterna återkommer snart. Jag ska nog klara mig idag i alla fall, en SE & HÖR, lite choklad och en dator kan hålla mig sällskap ett par timmar, däremellan lite vila på soffan och slö kolla på nån serie. Innan det är dags att hämta hem den minsta i familjen.
 
 
 
Hoppas du har haft en bra helg och att veckan blir bra.
Kram